Pages

15 July, 2011

Bersih 2.0

Salam dan Selamat Sejahtera.

sepintas lalu coretan lama : --> Agenda Konspirasi SpekulasiTunisia Darurat  Awal Bulan Januari 2011.

http://www.voanews.com/indonesian/news/Tunisia-Umumkan-Keadaan-Darurat--113643774.html

Pergolakan di Mesir Hujung Bulan Januari 2011

http://www.teratakarmo.com/2011/02/pergolakan-di-mesir-maklumat-hasil.html

Krisis Libya Hujung Bulan Februari 2011

                                                    
                   http://redzuan-ridz.blogspot.com/2011/02/situasi-terkini-pergolakan-politik.html


Pergelokan di Timur Tengah 


http://www.bbc.co.uk/indonesia/laporan_khusus/clustermideastunrest.shtml


Jika anda melihat artikel-artikel nukilan blogger di atas, bayangkan betapa mudahnya persepsi buruk dapat dilontarkan kepada MALAYSIA melalui fenomena-fenomena paparan wall facebook kita masa kini. Pergelokan di negara-negara Islam diatas cukup menunjukkan propaganda luar untuk mengacau keamanan negara ISLAM yang pesat membangun di rantau ASIA.

Mereka hanya tersenyum simpul dan menunggu masa sesuai untuk campur tangan ke atas urus tadbir negara dengan tiket kedamaian yang dibawa. Ini bukanlah spekulasi semata-mata, Sejarah mengajar kita bagaimana Melaka jatuh ke tangan Portugis. Perbalahan dalaman yang dialami sehingga menyebabkan orang luar berjaya    menawan ideologi rakyat sendiri.

Mungkin ramai anak muda yang cetek ilmu dan mudah melatah, mereka tidak tahu betapa susahnya nenek moyang kita menuntut kemerdekaan dan senang-senang mereka sebagai pewaris bangsa mendokong agenda seorang rakyat yang menentang rukun negara secara terang-terang.

Jika dikatakan kerajaan Malaysia yang memerintah pada zaman kini tidak adil dan bersih, adakah kalian di luar sana hidup kesempitan, hidup dalam ketakutan ataupun hidup berkelana meminta sedekah di pinggiran kota raya? Ideologi pemimpin-pemimpin Bersih adalah ciptaan semata-mata dan sebenarnya apa yang mereka inginkan adalah persepsi orang luar terhadap Malaysia berubah. Mereka ingin tanamkan dan sebarkan bahawa negara kita ini tidak aman dan perlukan bantuan keamanan daripada penjajah berlesen antarabangsa.

Apa yang lagi mengecewakan apabila pelajar-pelajar serta graduan-graduan IPT malah mahasiswa melayu kita di luar negara yang turut menyokong dan mendokong semangat keBERSIHan ini dan tanpa segan silu memaparkan lambang kuning di profile picture mereka di facebook. Tidak terlintaskah mereka siapakah penaja dan peminjam dana mereka menuntut ilmu, siapakah yang memberi peluang kepada mereka menyambung pengajian dan siapakah yang akan mengambil mereka kerja kelak.

Tidak kurang juga apabila kakitangan kerajaan yang turun menyokong ideologi mencalarkan keamanan negara tidak bersyukur dengan apa yang mereka perolehi. Dimana dapat kita lihat pada masa kini seorang kerani kerajaan berkelulusan SPM pun dapat membeli kereta dan rumah dengan bantuan pinjaman kerajaan Malaysia yang memerintah.

Pernyataan diatas bukanlah satu penyebab dimana pelajar, graduan dan pekerja swasta menyatakan bahawa mereka tidak terhutang budi dengan kerajaan Malaysia tetapi dapat membuka mata bahawa keamanan negara masa kini bukan mudah dikecapi. Jangan kerna propaganda pihak luar mereka mati akal dan ingin berdemo tanpa memikirkan apa kesan dan musibah akibat kebodohan mereka sendiri.Jika anda BERSIH tidak perlu dengan mencalarkan keamanan Negara. 100 000 mudah dibodohkan tetapi 26 juta ++ rakyat Malaysia masih lagi ingin keamanan di negara sendiri.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...